Ομάδα βόλεϊ ειδικών ικανοτήτων

Αναχώρησε για το Πουχόφ της Σλοβακίας η εθνική ομάδα των ανδρών, που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο βόλεϊ (standing) της W.O.V.D. (Παγκόσμια Ομοσπονδία βόλεϊ για αθλητές με αναπηρία), το οποίο θα διεξαχθεί στην εν λόγω πόλη το διάστημα 14-24 Σεπτεμβρίου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει συνολικά επτά αγώνες, ενώ στον όμιλό του θα αντιμετωπίσει αρχικά τα αντίστοιχα της Γερμανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Πολωνίας.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή των Ελλήνων αθλητών διαδραματίζει το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, το οποίο, ως χορηγός της ομάδας, καλύπτει όλες τις ανάγκες της αποστολής που θα ταξιδεύσει στη Σλοβακία.

Την αποστολή αποτελούν οι Ιωάννης Κουλαξής (αρχηγός-εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας βόλεϊ των Α.Μ.Ε.Α.), Δημήτρης Καψαμπέλης (προπονητής της ομάδας), και οι εξής αθλητές: Γιώργος Ασπρούδης (ακραίος), Κώστας Γκούρλιας (ακραίος), Θανάσης Δεληγιώργης (διαγώνιος), Γιώργος Εχλερτ (κεντρικός), Βαγγέλης Καρέλης (πασαδόρος), Κώστας Κυριακού (ακραίος), Νίκος Μάλλιος (πασαδόρος), Σωτήρης Μπούρας (ακραίος), Νίκος Πατεράκης (ακραίος), Δήμος Πετκάκης (πασαδόρος), Οδυσσέας Σαββόπουλος (κεντρικός) και Γιώργος Τοπτσής (ακραίος).

Το βόλεϊ των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αν και έχει αναπτυχθεί από το 1953, εισήχθη στο επίσημο πρόγραμμα των Παρολυμπιακών Αγώνων το 1976 στο Τορόντο και διακρίνεται στο “βόλεϊ καθιστών κι ορθίων” παικτών και παικτριών (“Sitting and Standing Volleyball”).

Η συμμετοχή αυτή είναι η πρώτη διεθνής στο χώρο του ειδικού αθλητισμού για την ελληνική ομάδα, η οποία στοχεύει στην απόκτηση εμπειριών, που θα της δώσουν τη δυνατότητα για ευπρόσωπη παρουσία και διακρίσεις, ενόψει και των Παρολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Πάντως, οι Ελληνες αθλητές ευελπιστούν σε μεγαλύτερη βοήθεια από την πλευρά της Πολιτείας -και με τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης-, η οποία θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν απρόσκοπτα την προσπάθειά τους, με στόχο τις διακρίσεις για τα ελληνικά χρώματα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση