Στο ΣτΕ δύο ακόμα πανεπιστημιακοί γιατροί

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν ατομικές προσφυγές ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντής της Α΄ χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Χρ. Σέμογλου και ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και διευθυντής της χειρουργικής κλινικής παίδων του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, Κ. Κοτσιάνος.

Και οι δύο απομακρύνθηκαν από τις νοσοκομειακές θέσεις τους με αποφάσεις της διοίκησης του Α΄ Περιφερειακού Συστήματος Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς είχαν παράλληλη απασχόληση στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο.

Οι πανεπιστημιακοί γιατροί υποστηρίζουν στις προσφυγές τους ότι οι αποφάσεις του ΠΕΣΥ Κεντρικής Μακεδονίας, με τις οποίες απομακρύνθηκαν από τις νοσοκομειακές θέσεις τους είναι αντισυνταγματικές, παράνομες, κλπ.

Ειδικότερα, υποστηρίζουν μεταξύ των άλλων, ότι παραβιάζονται οι αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και ελευθερίας του ανθρώπου, του δικαιώματος της ελεύθερης κινήσεως των πολιτών, της ισότητας, της προστασίας της ελεύθερης αναπτύξεως της προσωπικότητας, της προστατευόμενης εμπιστοσύνης, κ.λπ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση