40 εκατομμύρια οι παχύσαρκοι στις ΗΠΑ

Το ποσοστό των παχύσαρκων ατόμων στις ΗΠΑ σημειώνει διαρκώς αυξητικές τάσεις, φτάνοντας το 20% του πληθυσμού, το οποίο μεταφράζεται σε σχεδόν 40 εκατομμύρια άτομα. Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Journal of the American Medical Association.

Σύμφωνα με την έρευνα το ποσοστό της παχυσαρκίας έφτασε σχεδόν το 20% (19,8%) το 2000, ενώ το 1991 το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 12%. Είκοσι δύο πολιτείες των ΗΠΑ σημειώνουν ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 20%, ποσοστό που δεν υπήρχε σε καμία πολιτεία το 1991.

Επιπλέον περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς είναι υπέρβαροι, με ποσοστό 56,4%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 1991 ήταν 45%.

Η αύξηση αυτή στο ποσοστό τόσο των παχύσαρκων όσο και των υπέρβαρων ατόμων έχει επίσης συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του ποσοστού των ατόμων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, από 9 εκατομμύρια το 1991 σε 15 εκατομμύρια το 2000.

Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι χάνουν τη ζωή τους 300.000 άνθρωποι από αιτίες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, η οποία αυξάνει σημαντικά τη νοσηρότητα και υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση