Σημαντικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στη Μακεδονία

Σε 450 υπολογίζονται οι κενές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας με αποτέλεσμα, τα τελευταία δύο χρόνια, να διπλασιαστεί ο μέσος όρος αναμονής των ασθενών στα νοσοκομεία. Μεγάλες είναι επίσης, οι ελλείψεις σε κλίνες που παρουσιάζουν και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα στοιχεία αυτά έδωσαν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Βασίλης Λαοπόδης, υπάρχουν τρομακτικές ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νοσοκομεία της επαρχίας.

Για το λόγο αυτό, η ΟΕΝΓΕ, διεκδικεί την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων, μονιμότητα όλων των νοσοκομειακών γιατρών, καθολική εκλογή των οργάνων στα νοσοκομεία και όχι κατά κατηγορία καθώς επίσης και να θεσπιστούν κριτήρια και κανόνες στελέχωσης νοσοκομείων για την ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας τους.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν επίσης, μεταξύ άλλων, «αέναη εκπαίδευση με κανόνες, υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα›, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ.Λαοπόδης, αύξηση των ποσών για εφημερίες καθώς και αύξηση των δαπανών υγείας αφού οι δαπάνες που πραγματοποιεί η Ελλάδα για την υγεία, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, την καθιστούν τελευταία στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση