Νέα μέθοδος προσέγγισης και θεραπείας ασθενών με αυξημένα λιπίδια

Ενας νέος τρόπος προσέγγισης και θεραπείας των ασθενών με αυξημένα λιπίδια, που ονομάστηκε αρχή της “Ιατρικής Βασισμένης σε Αποδείξεις” παρουσιάστηκε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας, που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη από 1 έως 5 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κλινικοί γιατροί έρχονται συχνά αντιμέτωποι με τη λήψη δύσκολων αποφάσεων σχετικά με την προσέγγιση διαγνωστικών ή θεραπευτικών προβλημάτων. Στην αντιμετώπιση των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης οι επιλογές είναι πολύπλοκες, όπως εξάλλου συμβαίνει και με άλλες χρόνιες παθήσεις.

Η νέα αυτή αρχή, προσφέρει στο γιατρό τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει με επιτυχία τέτοιες καταστάσεις καθώς υπάρχουν κατευθυντήριες αρχές, ενώ δίδεται μεγάλη έμφαση στα αποδεδειγμένα αποτελέσματα των διαφόρων σχετικών κλινικών μελετών.

Ο καθηγητής της καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Μάλμε Δρ Λάιφ Ερχαρντ τόνισε ότι μια έγκριτη μελέτη για την αντιμετώπιση των αυξημένων επιπέδων χοληστερόλης θα πρέπει να αξιολογεί την αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου και κυρίως την ασφάλειά του.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση