Αδυνάτισμα με …τηλεχειριστήριο

Ενα τηλεχειριστήριο το οποίο θα ρυθμίζει τη χωρητικότητα του στομάχου των παχύσαρκων ατόμων, μεγαλώνοντας ή μικραίνοντας αναλόγως το εύρος του γαστρικού ιμάντα, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στους ασθενείς, προστίθεται στο οπλοστάσιο των γιατρών που αντιμετωπίζουν με χειρουργικές μεθόδους την παχυσαρκία.

Η νέα αυτή μέθοδος ανακοινώθηκε σήμερα στα Χανιά, όπου πραγματοποιείται το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας.

Η μέθοδος αυτή είναι μία από τις πιο σύγχρονες που εφαρμόζονται σήμερα, μια και η παχυσαρκία αποτελεί πρόβλημα όλων των αναπτυγμένων χωρών και είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στη Δύση.

Οι ανακοινώσεις που παρουσιάστηκαν στη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου εστιάστηκαν στην αποτελεσματικότητα των νέων μεθόδων χειρουργικής αντιμετώπισης της παχυσαρκίας και έδωσαν αισιόδοξα μηνύματα για την οριστική αντιμετώπιση περιπτώσεων νοσογόνου παχυσαρκίας.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα 3.500 χειρουργικών επεμβάσεων που έγιναν σε παχύσαρκους ασθενείς σε 34 Νοσοκομεία της Ιταλίας. Οπως αποδείχθηκε οι ασθενείς αυτοί δεν απαλλάχτηκαν μόνο από τα παραπάνω κιλά αλλά και από τις σοβαρές επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία τους.

Σε αυτή τη μελέτη φαίνεται η καθαρά συστηματική ωφέλεια της υγείας με τη βελτίωση των παθήσεων που συνοδεύουν την παχυσαρκία, σε ασθενείς που χειρουργήθηκαν με τη μέθοδο της γαστροπλαστικής και του ρυθμιζόμενου γαστρικού ιμάντα.

Ειδικά μετά από γαστροπλαστική επέμβαση, η απώλεια του πλεονάζοντος βάρους σε 2700 Ιταλούς ασθενείς που καταγράφηκαν τα τελευταία 7 χρόνια, ήταν της τάξεως του 70%. Αυτό έχει σαν συνέπεια την ομαλοποίηση της ζωής των ασθενών, με ευεργετικές συνέπειες στην ψυχολογία τους και την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσής των.

Παρόμοια αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από τη Σουηδία σε ασθενείς που υποβλήθηκαν σε χειρουργική θεραπεία της παχυσαρκίας και συγκρίθηκαν με παχύσαρκους που δεν είχαν χειρουργηθεί, αλλά είχαν υποβληθεί σε συντηρητικότερους τρόπους θεραπείας του νοσήματός τους, όπως άσκηση και δίαιτα.

Τα αποτελέσματα σαφώς ευνοούν τη χειρουργική θεραπεία των σοβαρών μορφών παχυσαρκίας. Οι Σουηδοί ασθενείς που χειρουργήθηκαν είχαν μια πολύ καλύτερη ανταπόκριση από πλευράς απώλειας βάρους, ελάττωση των επιπλοκών της παχυσαρκίας και παράταση της ζωής συγκριτικά με αυτούς που αντιμετωπίστηκαν με δίαιτα, άσκηση και φάρμακα.

Παρουσιάστηκαν επίσης video με λαπαροσκοπικές εγχειρήσεις όπως η γαστρική παράκαμψη και η χολοπαγκρεατική εκτροπή, που σιγά σιγά κερδίζουν έδαφος για τη θεραπεία των παχύσαρκων ασθενών, λόγω του μειωμένου πόνου, των καλών αισθητικών αποτελεσμάτων και της γρήγορης εξόδου των ασθενών από το νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση