Εκλεψαν χάπια κατά της σεξουαλικής ανικανότητας

Η γερμανική φαρμακευτική εταιρία Μπάγερ ανακοίνωσε ότι εκλάπη άγνωστος αριθμός χαπιών που εμπεριέχουν συστατικά για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής ανικανότητας και βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο των πειραματικών δοκιμών.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε οτι διεξάγονται έρευνες για παραβίαση των συστημάτων ασφαλείας αλλά δεν αποκάλυψε άλλες λεπτομέρειες.

Ωστόσο η εφημερίδα Μπιλντ γράφει σήμερα οτι χιλιάδες χάπια Vardenafil εκλάπησαν τις τελευταίες εβδομάδες από κάποιους συνεργάτες της εταιρίας και πουλήθηκαν σε νυχτερινά κέντρα.

Η Μπάγερ, που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη ζημιά που της προκάλεσε η απόσυρση του φαρμάκου κατά της χοληστερίνης Baycol/Lipobay, ήθελε να προχωρήσει στη διάθεση του Vardenafil στις αρχές του νέου έτους με την ελπίδα να “χτυπήσει” το Βιάγκρα της μεγάλης αντιπάλου της Pfizer.

Η Μπιλντ γράφει ακόμα ότι δύο εργαζόμενοι στην εταιρία που έχει συμβόλαιο για τη συντήρηση των μηχανημάτων στα εργαστήρια της Μπάγερ στο Λεβερκούζεν έκλεβαν από 500 χάπια σε καθημερινή βάση και για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Οι ύποπτοι συσκεύαζαν τα χάπια σε πλαστικές σακούλες και τα έβγαζαν από την εταιρία κρύβοντάς τα στα εσώρουχά τους. Τα χάπια που ακόμα δεν έχουν πάρει την επίσημη άδεια κυκλοφορίας, πουλήθηκαν σε γυμναστήρια όπου γυμνάζονται μεσήλικες, σε νυχτερινά και χορευτικά κέντρα προς 100 μάρκα έκαστο (περίπου 17.000 δραχμές).

Η μέτοχη της Μπάγερ έχει χάσει 20% της αξίας της απο τον Αύγουστο μετά την απόσυρση από τη διεθνή αγορά του Baycol, του φαρμάκου που θεωρήθηκε υπεύθυνο για 52 θανάτους. Εκτοτε η εταιρία προσπαθεί να αναθεωρήσει την στρατηγική της και είχε εναποθέσει πολλές ελπίδες στο νέο σκεύασμα κατά της σεξουαλικής ανικανότητας και τα αποτελέσματα των προσπαθείων θα ανακοινώνοντο στο διοικητικό συμβούλιο της 13ης Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση