Αρχίζουν οι μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ

Τις προτεραιότητες της μεταρρύθμισης στο χώρο της Υγείας συζήτησε με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Υγείας κ. Αλ. Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι θέτει πλέον σε λειτουργία το σύστημα εποπτείας των ΠΕΣΥ (Περιφερειακά Συμβούλια Υγείας), από τις 18 Σεπτεμβρίου στις περιοχές της Αττικής, Θεσσαλονίκης, των Πατρών της Κρήτης και της Ηπείρου, ενώ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου εκτιμάται όπως εξήγησε ότι θα έχουν αρχίσει να λειτουργούν σχεδόν σε όλη τη χώρα τα περιφερειακά συμβούλια υγείας.

Μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα έχουν τοποθετηθεί και οι περισσότεροι μάναντζερς στα δημόσια νοσοκομεία. Οπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος στον πρωθυπουργό βασική προτεραιότητα της μεταρρύθμισης και επείγουσα ανάγκη για τους πολίτες είναι η δημιουργία των κέντρων υποδοχής στα νοσοκομεία, τα οποία θα συμβάλλουν σημαντικά ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες των ασθενών όταν προσέρχονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι αυτοί να εξυπηρετούνται άμεσα και γρήγορα και να φθάνουν χωρίς πολλές διαδικασίες στον αρμόδιο γιατρό.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αντιδράσεις για τη μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ αλλά υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει δυναμικά, καθώς αποτελεί πρώτη προτεραιότητα γι’αυτήν η εξυπηρέτηση του πολίτη σε θέματα Υγείας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση