Συχνά τα προβλήματα διατροφικής συμπεριφοράς στις νεαρές γυναίκες

Σχεδόν ένα στα τέσσερα έφηβα κορίτσια παρουσιάζουν συμπτώματα κάποιας διατροφικής διαταραχής, σύμφωνα με έρευνα Καναδών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Canadian Medical Association Journal.

Οι διατροφικές διαταραχές παρατηρούνται ολοένα και πιο συχνά σε έφηβες και γυναίκες νεαρής ηλικίας στις ανεπτυγμένες χώρες. Οι τελευταίες μελέτες μάλιστα δείχνουν ότι όχι μόνο παρατηρείται αύξηση, αλλά και ότι ο μέσος όρος ηλικίας εμφάνισής τους μειώνεται.

Στη συγκεκριμένη μελέτη συμμετείχαν περίπου 1800 έφηβες και νεαρές γυναίκες ηλικίας 12-18 ετών, από 3 πόλεις του Καναδά, οι οποίες συμπλήρωσαν 3 διαφορετικά ερωτηματολόγια που αφορούσαν την αναγνώριση διατροφικών διαταραχών.

Το 23% των ερωτηθέντων γυναικών, απάντησαν ότι προσπαθούσαν να χάσουν βάρος μέσω δίαιτας, το 15% είχε πρόβλημα με τον έλεγχο πρόσληψης τροφής, το 8,2% προκαλούσε έμετο για επανόρθωση του τσιμπολογήματος ενώ το 2,4% έκανε χρήση χαπιών για την παχυσαρκία.

Διαταραχές της διατροφής αλλά και της συμπεριφοράς σημειώθηκαν σε ποσοστό που ξεπερνούσε το 27% των γυναικών που πήραν μέρος στην έρευνα, ενώ το ποσοστό αυξάνεται σταδιακά κατά τα χρόνια της εφηβείας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση