Διάδοχος σεΐχη με πρωτοποριακή μέθοδο στα Γιάννενα

Διάδοχος σεΐχη με πρωτοποριακή μέθοδο στα ΓιάννεναΜετά τον Τομ Κρουζ, ένας σεΐχης της Σαουδικής Αραβίας, ο κ. Ουαλίμ Ρασίντ Αλ Σαμαρί, προκειμένου να αποκτήσει διάδοχο, αναζήτησε τη βοήθεια του Ελληνα επιστήμονα Νίκου Σοφικίτη, καθηγητή ουρολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο οποίος εφαρμόζει την πρωτοποριακή μέθοδος Rosni, (Raund Sperurant Nuclear Injections), που αφορά άνδρες που δεν έχουν καθόλου σπερματοζωάρια. Μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί με τη μέθοδο αυτή 50 υγιέστατα παιδιά σε όλο τον κόσμο, 42 εκ των οποίων στην Κύπρο. Αν και η μέθοδος έχει ποσοστό επιτυχίας 15%, αυτό θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό αν αναλογιστούμε ότι στους άνδρες στους οποίους εφαρμόζεται αυτή η μέθοδος δεν έχουν καθόλου σπερματοζωάρια.

Για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα οι επιστήμονες, προχωρούν στη λήψη πρόωρων μορφών σπερματοζωαρίων, τα οποία ωριμάζουν με διαφόρους τρόπους, ώστε να εξελιχθούν σε σπερματοζωάρια . Υστερα από δύο περίπου μήνες, αυτά τα σπερματοζωάρια με τεχνητή γονιμοποίηση, εμφυτεύονται στη γυναίκα.

Ο καθηγητής κ. Νίκος Σοφικίτης, που πριν ένα περίπου χρόνο ανέλαβε τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής, θεωρείται μαζί με την ομάδα των συναδέλφων του από τους πρωτοπόρους αυτής της μεθόδου.

Ο κ. Σοφικίτης για 15 χρόνια εργάστηκε στην Ιαπωνία και αργότερα στις ΗΠΑ, εφαρμόζοντας τη μέθοδο σε πολλούς αστέρες του Χόλυγουντ (μεταξύ των οποίων και ο Τομ Κρουζ) και πρίγκιπες αραβικών κρατών.

Για τους τελευταίους, το πρόβλημα είναι διαδεδομένο και σαν πρώτη αιτία είναι η υψηλή θερμοκρασία που επικρατεί στις χώρες τους. “Τώρα -δήλωσε ο κ. Σοφικίτης- , όλοι αυτοί θα έρχονται πλέον στην Κλινική μας για την εφαρμογή της μεθόδου που μέχρι τώρα εφαρμόζονταν σε ακριβές κλινικές του εξωτερικού.

Θέλουμε να κάνουμε την κλινική μας, γνωστή διεθνώς, πρώτη στην Ευρώπη και μια από τις πέντε καλύτερες στον κόσμο…” Επίσης επισήμανε ότι σε κλινικές της Ιαπωνίας, η εφαρμογή της μεθόδου στοίχιζε από 10.000 δολάρια και άνω, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το κόστος της δε θα ξεπερνά τις 60-70.000 δρχ. Βέβαια για τους σεϊχηδες, οικονομικό θέμα δεν τίθεται, αλλά τα ποσά αυτά ενδιαφέρουν τους “κοινούς θνητούς” και είναι τεράστιος ο αριθμός των ενδιαφερομένων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση