Πρώτη νίκη για την ευθανασία στην Βρετανία

Μια Βρετανίδα που έχει μείνει παράλυτη από ανίατη εκφυλιστική νευροπάθεια και ζητεί να μπορέσει ο άνδρας της να την βοηθήσει να αυτοκτονήσει χωρίς να διωχθεί γι’ αυτό, κατήγαγε μια πρώτη νίκη ενώπιον του δικαστηρίου του Λονδίνου, το οποίο έκρινε πως η προσφυγή της πρέπει να εξεταστεί.

Η Νταϊάν Πρέτι, 42 χρόνων, μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον απόφασης της εισαγγελίας, η οποία εξέτασε τον περασμένο μήνα την αίτησή της και αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ατιμωρησία του συζύγου της αν αυτός την βοηθήσει να αυτοκτονήσει.

Η Πρέτι, υποστηριζόμενη από την ένωση Λίμπερτι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη και από μια άλλη που υποστηρίζει το δικαίωμα στην ευθανασία, προσέφυγε κατά της γνωμοδότησης αυτής στις 20 Αυγούστου.

“Ελπίζω ότι το δικαστήριο θα αποφανθεί υπέρ της γυναίκας μου και θα δώσει ευνοϊκή συνέχεια στην προσφυγή της”, είχε δηλώσει ο σύζυγός της, ο Μπράιαν Πρέτι, λίγο πριν από την ανακοίνωση της απόφασης. “Σεβόταν πάντα το νόμο και ελπίζει ότι και η δικαιοσύνη θα σεβαστεί την τελευταία επιλογή της”.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση