Εκανε πίσω η Roche στη Βραζιλία

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας και η ελβετική γιγαντιαία φαρμακευτική εταιρία Roche συμφώνησαν να μειώσουν την τιμή του φαρμάκου της Roche για το AIDS κατά 40%, μετά την απειλή της Βραζιλίας ότι θα το παράγει τοπικά με σημαντικά μειωμένο κόστος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Χοσέ Σέρα.

Ο Σέρα ανακοίνωσε τη συμφωνία σε συνέντευξη Τύπου. Η μείωση βρίσκεται σε συμφωνία με τις απαιτήσεις των βραζιλιάνων αξιωματούχων υγείας.

Η Βραζιλία ενέτεινε την πίεση στην Roche την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Σέρα ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα αρχίσει να παράγει τοπικά το φάρμακο nelfinavir από τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ο Σέρα δήλωσε ότι η Βραζιλία ξοδεύει 88,5 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο για το φάρμακο. Με αυτή τη συμφωνία, η Βραζιλία θα εξοικονομήσει 35,4 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, αρχής γενομένης το 2002.

Η τιμή του nelfinavir, που πωλείται από τη Roche υπό την επωνυμία Viracept με πατέντα της αμερικανικής εταιρίας Pfizer Inc., θα πέσει στα 64 σεντς το χάπι από 1,07 δολάρια που είναι σήμερα. Η Roche ανακοίνωσε νωρίτερα ότι πωλεί ήδη το φάρμακο στη μισή από την τιμή χονδρικής στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση