Επνιξε τα πέντε παιδιά της, λόγω επιλόχειας κατάθλιψης

Μία γυναίκα στις ΗΠΑ, η ’ντρεα Γέιτς, κατηγορείται ότι έπνιξε τα πέντε παιδιά της επειδή έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη και τώρα κινδυνεύει να τιμωρηθεί με θανατική ποινή από την πολιτεία του Τέξας. Η Αμερικανική Εθνική Οργάνωση Γυναικών (NOW) κάλεσε τις εισαγγελικές αρχές του Τέξας να μη ζητήσουν τη θανατική ποινή της.

Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι μία μορφή κατάθλιψης που παρουσιάζει ένα 10-20% των νέων μητέρων. Τα συμπτώματα μοιάζουν αρκετά με αυτά της συνήθους κατάθλιψης. Η γυναίκα παρουσιάζει κυκλοθυμική συμπεριφορά με έντονα καταθλιπτικά στοιχεία ενώ χαρακτηριστική είναι η απουσία ενδιαφέροντος για το νεογνό.

Η πρόεδρος του παραρτήματος της NOW στο Τέξας, Ντέμπορα Μπελ, είπε οτι η οργάνωση πιστεύει πως η περίπτωση της Γέιτς καταδεικνύει την αναγκαιότητα για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με την κατάθλιψη που επηρεάζει πολλές γυναίκες μετά τη γέννα. “Θέλουμε θεραπεία (για τη Γέιτς) και όχι τιμωρία. Είναι σαν να βγήκε από μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ, είναι τόσο ανατριχιαστικό αλλά είναι κάτι που δεν θα είχε κάνει ποτέ αν ήταν διανοητικά υγιής” υποστήριξε η Μπελ.

Η 37χρονη Γέιτς, που κρατείται στις φυλακές της κομητείας Χάρις και λαμβάνει φάρμακα για κατάθλιψη, φέρεται οτι σκότωσε τα παιδιά της, ηλικίας από 6 μηνών μέχρι 7 ετών, στην μπανιέρα του σπιτιού της και στη συνέχεια τηλεφώνησε στην αστυνομία για να ομολογήσει.

Η εισαγγελεία έχει ανακοινώσει οτι θα ζητήσει τη θανατική ποινή για τη Γέιτς η οποία αρνείται την ενοχή της επικαλούμενη το ακαταλόγιστο. Στις 12 Σεπτεμβρίου το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει αν είναι σε θέση να δικαστεί.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση