Στο ΣτΕ προσέφυγαν δύο ακόμα πανεπιστημιακοί γιατροί

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν, δύο ακόμα πανεπιστημιακοί γιατροί που απολύθηκαν από κρατικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των γιατρών που έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο για τον ίδιο λόγο, να ανέρχεται μέχρι σήμερα στους 13.

Συγκεκριμένα προσέφυγαν οι επίκουροι καθηγητές του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ι. Πράπας και κ. Αριστοτέλης Λουφόπουλος, οι οποίοι κατείχαν θέσεις στην Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Οι δύο πανεπιστημιακοί γιατροί απομακρύνθηκαν (9.7.2001) από το κρατικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με αποφάσεις των οργάνων του Α΄Περιφερειακού Εθνικού Συστήματος Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς είχαν παράλληλη απασχόληση στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι οι πράξεις του ΠΕΣΥ, με τις οποίες απολύθηκαν είναι αντισυνταγματικές, παράνομες, κλπ.

Παράλληλα ορίστηκαν και οι εισηγητές των άλλων έντεκα προσφυγών που έχουν κατατεθεί στο ΣτΕ από πανεπιστημιακούς γιατρούς και θα εκδικασθούν στις 31 Ιανουαρίου 2002 στην επταμελή σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ. Οι εισηγητές είναι ο σύμβουλος Επικρατείας κ. Γ. Παπαμεντζελόπουλος και ο πάρεδρος κ. Κ. Πισπιρίγκος.

Οπως είναι γνωστό το ΣτΕ με δύο αποφάσεις του έχει αναστείλει, μέχρι την έκδοση οριστικών αποφάσεων επί των κυρίων προσφυγών, τις απολύσεις των καθηγητών – γιατρών κ. Αχ. Τουρκαντώνη και κ. Παν. Σπανού, ενώ με τρεις προσωρινές διαταγές ανέστειλε τις απολύσεις των γιατρών κ. Δ. Λουτράδη, κ. Γ. Καλλιπολίτη και κ. Δ. Μιναρετζή. (Για τους τρεις τελευταίους γιατρούς είχε προσφύγει στο ΣτΕ ο δικηγόρος του Πανεπιστημίου Αθηνών).

Ακόμα έχουν καταθέσει προσφυγές στο ΣτΕ οι καθηγητές – γιατροί κ. Γρηγ. Μπασδάκης, κ. Κυρ. Ράμμος, κ. Δημ. Κισκίνης, κ. Νικ. Στάγκος, κ. Περικλ. Μπραζιτίκης και κ. Γεώργ. Χαλεβελάκης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση