Πιο συχνά ασθενούν οι εργαζόμενοι στην πληροφορική

Οι Σουηδοί που εργάζονται στην τεχνολογία πληροφορικής, η οποία έχει μετά την μεγάλη άνοδο των προηγούμενων χρόνων, πτώση τα δύο τελευταία χρόνια, ασθενούν πολύ πιό συχνά απ΄ότι όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς, ανακοινώθηκε σήμερα με μελέτη της εταιρείας “Αλεκτα”.

Το στρές και η κατάπτωση είναι οι συχνότεροι λόγοι ασθένειας των Σουηδών, που εργάζονται στον τομέα αυτό. Τέλος η έρευνα αναφέρει ότι ο αριθμός των Σουηδών που παίρνουν αναρρωτική άδεια πέραν των 90 ημερών, το τελευταίο 12μηνο έχει αυξηθεί σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο, κατά 11%. Η πλειοψηφία των εργαζομένων που ζητούν αναρρωτική άδεια προέρχονται από τον τομέα της τεχνολογίας της πληροφορικής.

Χαρακτηριστικό της έρευνας είναι ότι οι γυναίκες εργαζόμενες και ειδικά αυτές που είναι υψηλόμισθες παρουσιάζουν -πολύ πιό συχνά από τις χαμηλόμισθες- διάφορα προβλήματα υγείας.

Η έρευνα έγινε μετά από μελέτη διαφόρων συμπτωμάτων σε 620 χιλιάδες πολίτες που εργάζονται στον τομέα της πληροφορικής, δηλαδή στο ένα έβδομο του εργατικού δυναμικού της Σουηδίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση