Βασανιστήρια σε τρόφιμους θεραπευτηρίου

Ενας 22χρονος κατηγορείται για την κακοποίηση πέντε τροφίμων του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Αγίου Νικολάου, που με οινόπνευμα τους προκάλεσε εγκαύματα στα άνω και κάτω άκρα. Το νεαρό, κατονόμασε ως βασανιστή του ο τρόφιμος Ιωάννης Βαγιωνάκης, ο μόνος από τους πέντε που έχει τη δυνατότητα να αρθρώσει μερικές λέξεις.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Γεώργιος Πιταροκήλης εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το πρωτοφανές περιστατικό. Οπως είπε ο κατηγορούμενος Κώστας Κυριακίδης, δεν ήταν υπάλληλος στο Ιδρυμα, αλλά έκανε κοινωνική εναλλακτική θητεία. Στα 2,5 χρόνια της παρουσίας του είχε δημιουργήσει μικροπροβλήματα, όχι όμως τόσο σοβαρά.

Ο Κυριακίδης ομολόγησε την πράξη του σε ό,τι αφορά όμως μόνο το Βαγιωνάκη. Για τους άλλους τέσσερις αρνήθηκε την κατηγορία. Ισχυρίστηκε ότι ήταν ένα αστείο. Η κατάσταση των πέντε ασθενών δεν είναι σοβαρή και ήδη λαμβάνουν την κατάλληλη αγωγή.

Αύριο η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί στην αντεισαγγελέα Λασιθίου για την άσκηση ποινικών διώξεων. Ο δράστης τέθηκε αμέσως σε διαθεσιμότητα και δόθηκε διαταγή για ΕΔΕ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση