60 λεπτά σεξ το 15μερο για τις Ιταλίδες

Από το πρωί μέχρι το απόγευμα στη δουλειά. Μετά, στο σπίτι πάλι με δουλειές και μαγείρεμα. Μετά λίγη ατομική περιποίηση και μετά … τηλεόραση. Σεξ; χρονομετρημένο: περίπου 60 λεπτά κάθε δεκαπενθήμερο. Ετσι περιγράφει νέα ιταλική έρευνα τη ζωή της άλλοτε θερμόαιμης σημερινής μέσης Ιταλίδας.

Οι σημερινές Ιταλίδες εργάζονται περισσότερες ώρες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαία, επισημαίνει η μελέτη. Οι ώρες εργασίας τους είναι τόσες πολλές που δεν βρίσκουν χρόνο για την ερωτική τους ζωή.

Η μέση Ιταλίδα εργάζεται 10 με 11 ώρες την ημέρα, έναντι 9 με 10 ώρες απασχόλησης των γυναικών στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία και τη σχετικά άνετη Σουηδέζα και Φινλανδέζα που βρίσκονται στο χώρο εργασίας 7 με 8 ώρες, διευκρινίζει η έρευνα του ινστιτούτου Ipsa της Ρώμης.

Εκτός των τουλάχιστον 8 ωρών που περνούν οι Ιταλίδες στη δουλειά τους, αφιερώνουν μιάμισυ ώρα για τη φροντίδα του σπιτιού τους, άλλη μισή ώρα στη μαγειρική και 20 λεπτά καθημερινά για σωματική άσκηση και περιποίηση του εαυτού τους. Ολες αυτές οι ώρες καθημερινής απασχόλησης, τους αφήνουν ελάχιστο χρόνο για … ερωτικά παιχνίδια. Σύμφωνα με την έρευνα, η μέση Ιταλίδα αφιερώνει μόλις μια ώρα για ερωτική επαφή το δεκαπενθήμερο.

Από αυτό προκύπτει ότι οι Ιταλοί ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού λιγότερο από κάθε άλλον άνδρα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα μόλις 15 λεπτά την ημέρα. Ποιό είναι το συμπέρασμα; Οι Ιταλίδες βλέπουν όλο και περισσότερη τηλεόραση, ενώ περίπου το 40% των γυναικών με μεγάλο φόρτο εργασίας δηλώνουν ότι δεν είναι ευτυχισμένες στο γάμο τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση