Περισσότερη βιταμίνη C χρειάζονται οι γυναίκες

Αύξηση της βιταμίνης C που χρειάζονται οι γυναίκες καθημερινά αναφέρεται σε έρευνα, που τα αποτελέσματα της δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Food and Nutrition Board. H μέχρι τώρα συνιστώμενη δοσολογία που ήταν 75 mg, στηριζόταν σε έρευνες που είχαν γίνει σε άνδρες.

Η νέα προτεινόμενη δοσολογία αυξάνεται σε 90 mg, με βάση τα νέα δεδομένα από την έρευνα που έγινε από το National Institutes of Health, Bethesda, Maryland. Στην έρευνα συμμετείχαν εθελοντικά, 15 υγιείς γυναίκες, που δεν κάπνιζαν, δεν έπιναν αλκοολούχα ποτά, ούτε έπαιρναν φάρμακα.

Οι εθελόντριες παρέμειναν εσώκλειστες σε νοσοκομείο για 6 μήνες και δέχονταν συμπλήρωμα διατροφής που περιείχε βιταμίνη C από 30 mg έως 2.500 mg. Συγκρίνοντας τα επίπεδα της βιταμίνης στο αίμα με το ιδεώδες ποσοστό, οι ειδικοί κατέλεξαν πως η συνιστώμενη δοσολογία πρέπει να ανέβει στα 90 mg.

Για να επιτύχει κανείς την πρόσληψη αυτής της δοσολογίας δεν έχει παρά να εμπλουτίσει το διαιτολόγιο του με εσπεριδοειδή, πατάτες, φράουλες, μπρόκολο και πράσινα λαχανικά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση