Εντονες οι αντιδράσεις για την ανθρώπινη κλωνοποίηση

Η κλωνοποίηση ανθρώπων “είναι ανήθικη”, ανακοινώθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, μόλις λίγες ώρες αφότου από τον Ιταλό γυναικολόγο Σ. Αντινόρι δημοσιοποιήθηκε σε συνέδριο στις ΗΠΑ η πρόθεση κλωνοποίησης ανθρώπου, σύμφωνα με το μοντέλο της προβατίνας “Ντόλι”.

“Είναι αντίθετη με τα αισθήματα ηθικής, από τα οποία εμφορούνται οι Ευρωπαίοι, η κλωνοποίηση” αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την επιτροπή, ενώ δόθηκε και συνέντευξη τύπου για το θέμα απο την εκπρόσωπο της Επιτροπής, Αντρέα Ντάχμεν.

“Επιπλέον η τεχνολογία της κλωνοποίησης είναι προς το παρόν σε πρόωρο στάδιο και ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι”, τόνισε. “Αυτή η θέση που διατυπώνουμε εδώ είναι θέση αρχής μας”, υπογράμμισε επίσης η κ.Ντάχμεν.

Παράλληλα, απο το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα οτι στον γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Αναν (Γκάνα) υποβλήθηκε γαλλογερμανικό αίτημα, με το οποίο ζητείται ο ΟΗΕ να ξεκινήσει δημόσιο διάλογο με σκοπό την έκδοση απόφασής του για την απαγόρευση της ανθρώπινης αναπαραγωγής μέσω κλωνοποίησης.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Μπερνάρ Βαλερό δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Παρίσι από κοινού με το Βερολίνο θα φέρουν το θέμα προς συζήτηση κατά την επικείμενη Γενική Συνέλευση, 56η κατά σειράν, του διεθνούς οργανισμού.

Στο διεθνές συνέδριο που γίνεται στις ΗΠΑ οι γιατροί Παναγιώτης Ζαβός και Σεβερίνο Αντινόρι κατέστησαν σαφές οτι προκειμένου να δοθεί διέξοδος στο πρόβλημα των πολυπληθών άτεκνων ζευγαριών, προτίθενται να προχωρήσουν στην κλωνοποίηση ανθρώπων, μέσω εμφύτευσης κατεψυγμένου εμβρύου στη μήτρα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση