Η παιδική παχυσαρκία προάγγελος πρώιμης εφηβείας

Η παιδική παχυσαρκία παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση πρώιμης εφηβεία στα κορίτσια, κάτι που αποτελεί και παράγοντα κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού στην ενήλικη ζωή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύεται στο τεύχος Αυγούστου του επιστημονικού περιοδικού Pediatrics.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα κορίτσια ηλικίας 6-9 ετών που έχουν ήδη ανεπτυγμένο στήθος ή τρίχωμα του εφηβαίου, είναι πιο υπέρβαρα από τα υπόλοιπα κορίτσια αυτής της ηλικίας, που δεν παρουσιάζουν παρόμοιες αλλαγές.

Βρήκαν επίσης ότι η συσχέτιση αυτή είναι ισχυρότερη στα κορίτσια της λευκής φυλής παρά στα κορίτσια της μαύρης φυλής, παρόλο που τα τελευταία συνήθως μπαίνουν στην εφηβεία ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι επιστήμονες συνεργάστηκαν με τους συγγραφείς μίας μελέτης του 1997, στην οποία είχαν εξεταστεί 17.000 κορίτσια ηλικίας 3-12 ετών.

Η συσχέτιση αυτή είναι πολύ σημαντική, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξητικές τάσεις που παρουσιάζει η παιδική παχυσαρκία, στις ανεπτυγμένες χώρες, καθώς και το γεγονός ότι η διατροφή στην παιδική ηλικία σχετίζεται με την πρώιμη εφηβεία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση