Τα περιττά κιλά συνδέονται άμεσα με πρώιμο καρδιακό επεισόδιο

Οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να έχουν ένα καρδιακό επεισόδιο σε μικρότερη ηλικία, από ό,τι τα άτομα με φυσιολογικό βάρος, σύμφωνα με δεκαετή μελέτη της κλινικής Mayo στις ΗΠΑ, που δημοσιεύεται στο τεύχος Αυγούστου του επιστημονικού περιοδικού Clinical Cardiology.

Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που συσχετίζει την επίδραση της παχυσαρκίας με την ηλικία εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου. Συγκριτικά με τα άτομα φυσιολογικού βάρους, οι υπέρβαροι παθαίνουν κάποιο καρδιακό επεισόδιο 3,6 χρόνια νωρίτερα ενώ οι παχύσαρκοι 8,2 χρόνια νωρίτερα.

Η νέα αυτή μελέτη συσχετίζει άμεσα την παχυσαρκία με πρώιμο καρδιακό επεισόδιο. Ολες οι προγενέστερες μελέτες δεν ξεχώριζαν τους υπόλοιπους παράγοντες κινδύνου που παρουσιάζουν οι παχύσαρκοι ή οι υπέρβαροι όπως η υπερλιπιδαιμία ή η υπέρταση.

Ο απλούστερος τρόπος να διαγνώσει κάποιος εάν είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος, και να πάρει φυσικά τα ανάλογα μέτρα είναι να υπολογίσει το Δείκτη Μάζας Σώματος, ο οποίος όταν ξεπερνά το 30, πρέπει να λαμβάνονται άμεσα μέτρα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση