Διεθνής Παιδική κατασκήνωση της UNESCO

Τριακόσια παιδιά από 30 χώρες της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας θα συμμετάσχουν στην πρώτη Διεθνή Παιδική Κατασκήνωση που διοργανώνει, από τις 24 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου στον ’γιο Νικόλαο Χαλκιδικής, το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια σε συνεργασία με τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ).

Στόχος του προγράμματος , τόνισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η πρόεδρος του Κέντρου UNESCO, κ. Κ. Τζιτζικώστα, είναι η καλλιέργεια και η ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας των παιδιών που θα συμμετάσχουν, η προώθηση του διαπολιτιστικού διαλόγου και η περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσα από ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Επίσης τα παιδιά θα ενθαρρυνθούν να συνεργαστούν ενεργά ώστε να έχουν μία πιο ρεαλιστική και καθαρή εικόνα των γειτόνων τους, οι οποίοι έχουν διαφορετική πολιτιστική ταυτότητα, και στη διασυνοριακή αλληλεγγύη. κατασκήνωση θα γίνει θεσμός και θα λειτουργεί σε ετήσια βάση απευθυνόμενη σε παιδιά ηλικίας 12-14 ετών.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει δέκα ημέρες και θα περιλαμβάνει πολιτιστικές δραστηριότητες, θέατρο, μουσική, καλές τέχνες, λογοτεχνία, αθλητικές δραστηριότητες και περιβαλλοντικά προγράμματα καθώς επίσης εθνικές βραδιές και ειδικά προγράμματα. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν παιδιά που διακρίνονται στο σχολείο, είναι δραστήρια, υπεύθυνα σε ομαδική ζωή και έχουν προηγούμενη εμπειρία από κατασκηνώσεις.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση