Νέες γεωτρήσεις για να λυθεί το πρόβλημα του νερού στην Πέλλα

Την απόφαση να εγκαταλειφθούν οι παλιές γεωτρήσεις ύδρευσης του δήμου Πέλλας, έλαβε η δημοτική αρχή, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των νέων μετρήσεων που αναμένονται να ανακοινωθούν εντός των ημερών από το εργαστήριο του ΑΠΘ.

Η δημοτική αρχή Πέλλας έλαβε την παραπάνω απόφαση, καθώς πιστεύει ότι ακόμη κι αν τα αποτελέσματα από τα νέα δείγματα νερού δείξουν χαμηλότερα ποσοστά νιτρικών αλάτων, η απόσταση από τα επιτρεπτά για τον ανθρώπινο οργανισμό όρια είναι τόσο μεγάλη που δεν επιτρέπει να συνεχιστεί η χρήση των παλαιών γεωτρήσεων.

Ο δήμος Πέλλας έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την ανόρυξη δύο νέων γεωτρήσεων σε περιοχές όπου το νερό έχει κριθεί κατάλληλο, ενώ ξεκίνησε και μελέτη για την εξολοκλήρου αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης.

Το δήμο Πέλλας επισκέφτηκε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γ. Πασχαλίδης, για να εξετάσει το ζήτημα και να προχωρήσουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη διασφάλιση της καλής ποιότητας του νερού. Σε πρώτη φάση το υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης θα μεριμνήσει για την παροχή πόσιμου νερού από υδροφόρες.

Στο μεταξύ, διευκρινίσεις για την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού στο δήμο Πέλλας έδωσε και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας, επισημαίνοντας ότι η ρύπανση του πόσιμου νερού περιορίζεται μόνο στον οικισμό Πέλλα του δήμου Πέλλας και δεν αφορά το σύνολο του νομού.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση από την πρώτη στιγμή με τις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας και σε συνεργασία με το δήμο Πέλλας έλαβαν άμεσα τα επιβεβλημένα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας των κατοίκων του οικισμού Πέλλας. Το πρόβλημα ερευνάται και βαίνει σύντομα προς τη λύση του.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση