Μόνο τα έκτατα περιστατικά στο Θριάσιο νοσοκομείο

Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται τον Αύγουστο στο Θριάσιο Νοσοκομείο, καθώς οι γιατροί αποφάσισαν να απέχουν από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία και να κάνουν στάση εργασίας 9 π.μ. – 1 μ.μ. την πρώτη ημέρα γενικής εφημερίας κάθε εβδομάδας έως το τέλος του μήνα.

Τα βασικά αιτήματα των γιατρών είναι να γίνουν προσλήψεις προσωπικού και να αυξηθεί το κονδύλι για την κάλυψη των εφημεριών. Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού επιβεβαίωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου και ο πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Κ. Λαλένης, δηλώνοντας ότι υπάρχουν ορισμένα τμήματα που υπολειτουργούν.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, από τις 171 προβλεπόμενες θέσεις ειδικευμένων γιατρών είναι καλυμμένες οι 143. Αντίστοιχα, στους ειδικευόμενους γιατρούς είναι καλυμμένες οι 68 θέσεις από τις 107 που προβλέπονται, στους νοσηλευτές οι 356 από τις 423 θέσεις και στο διοικητικό προσωπικό οι 312 από τις 367.

Μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στα Κέντρα Υγείας του Θριασίου› καθώς από τις 130 οργανικές θέσεις προσωπικού είναι καλυμμένες μόνο οι 59.

Σε ότι αφορά τις εφημερίες, οι γιατροί – σε αντίθεση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου – υποστηρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα, καθώς το κονδύλι δεν επαρκεί. Εκπρόσωποι των γιατρών ανέφεραν ότι ενώ η διοίκηση του Νοσοκομείου είχε ζητήσει να εγκριθεί προϋπολογισμός ύψους 1,1 δισ. δραχμών, το υπουργείο Υγείας ενέκρινε 840 εκατομ. δραχμές.

Ανάλογο ποσό εγκρίθηκε και πέρυσι, πριν δηλαδή ενταχθεί το Νοσοκομείο στο σύστημα γενικής εφημερίας. Πρόσθεσαν ότι το συμπληρωματικό κονδύλι 140 εκατομ. δραχμών που ενέκρινε το υπουργείο δεν επαρκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, προκλήθηκε αναστάτωση όταν μπήκε στην αίθουσα ο σύζυγος και τα δύο παιδιά της άτυχης γυναίκας Κλημεντίνης Μακρή. Η γυναίκα πέθανε πριν από περίπου δύο χρόνια μετά από την γέννηση του μικρού της γιου.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου εξέφρασε κατανόηση και συμπόνια, πρόσθεσε όμως ότι δυστυχώς δεν μπορεί να επέμβει εάν δεν υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις. Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων Παναγιώτης Τέλης δήλωσε ότι το Νοσοκομείο βάλλεται προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση