Σπάνια λοίμωξη από μεταμόσχευση μαλλιών

Από μία σπάνια λοίμωξη προσβλήθηκε ένας Αμερικανός στην προσπάθειά του να επανακτήσει τη …χαμένη γοητεία της κόμης, καταφεύγοντας σε κάποιο δερματολόγο στο New Jersey, προκειμένου να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών, όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Infectious Diseases In Clinical Practice.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνδρες καταφεύγουν σε κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αυτή η σχετικά ακίνδυνη μέθοδος, μπορεί να κρύβει κινδύνους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ασθενής χρειάστηκε άμεση νοσηλεία, δύο ημέρες μετά την έναρξη της θεραπείας για μεταμόσχευση μαλλιών, καθώς του χορηγήθηκαν αρχικά στεροειδή φάρμακα για οίδημα που αναπτύχθηκε στη περιοχή της κεφαλής το οποίο όμως κατέληξε σε βακτηριακή μόλυνση από σταφυλόκοκκο.

Ο ασθενής χρειάστηκε θεραπεία με αντιβίωση για πέντε εβδομάδες, καθώς τα στεροειδή που του χορηγήθηκαν, έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την ικανότητα του οργανισμού να αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις.

Αν και τέτοιου είδους λοιμώξεις είναι ιδιαίτερα σπάνιες στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών, ο κίνδυνος δεν είναι αμελητέος, τη στιγμή που η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί την πιο συχνή αισθητική επέμβαση στην οποία καταφεύγουν οι άνδρες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση