Αυξάνεται ο αριθμός των Βρετανών εφήβων που πίνει και καπνίζει

Αυξάνεται με τα χρόνια ο αριθμός των εφήβων στη Βρετανία που πίνουν, καπνίζουν ή κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έρευνας του υπουργείου Υγείας της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι 14% των εφήβων ηλικίας 11 – 15 ετών έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών, κυρίως ινδικής κάνναβης.

Στην έρευνα πήραν μέρος 7 χιλιάδες έφηβοι από όλη τη Βρετανία και τα αποτελέσματα της προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά τους τα παιδιά που ακολουθούν τις βλαβερές αυτές συνήθειες στην ουσία υποθηκεύουν το μέλλον της υγείας τους.

Οσον αφορά το κάπνισμα τα κορίτσια είναι πολύ πιο πιθανό να καπνίζουν σε σχέση με τα αγόρια, ενώ ο αριθμός των εφήβων που καπνίζουν αυξήθηκε κατά 10% το 2000.

Εξ΄ ίσου ανησυχητικά είναι και τα νούμερα σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ, όπου τα αγόρια φαίνεται να διατηρούν τα πρωτεία, καθώς το 25% πίνει αλκοολούχα ποτά, ιδίως μετά την ηλικία των 15 χρονών.

Η στροφή αυτή των εφήβων προς το αλκοόλ, το κάπνισμα αλλά και τα ναρκωτικά πιθανώς μπορεί να εξηγηθεί εν μέρει από την παρατηρούμενη αύξηση του αριθμού των διαζυγίων τα τελευταία χρόνια, αλλά και το βαρύ εργασιακό πρόγραμμα των γονιών οι οποίοι δεν μπορούν να αφιερώσουν αρκετές ώρες στα παιδιά τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση