Εθνικό σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων

Η αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας, η οποία πλήττει φέτος, ιδιαίτερα τους αγρότες, συζητήθηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη σύσκεψη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Κ. Λαλιώτης ανακοίνωσε ότι το εθνικό σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων θα είναι θεσμοθετημένο με νόμο μέχρι το τέλος του έτους και θα προσδιορίζει κατευθύνσεις και αρχές, αλλά και τους θεσμούς διαχείρισης των υδάτινων πόρων σε όλα τα επίπεδα.

Οπως εξήγησε ο κ. Λαλιώτης, το εθνικό σχέδιο δράσης, είναι με επάρκεια διαμορφωμένο, με γενικές βασικές και κατευθυντήριες αρχές, αλλά και προτεραιότητες. Αναφέρεται και σε φορείς διαχείρισης τόσο σε κεντρικό όσο και περιφερειακό επίπεδο.

Ερωτηθείς σχετικά με το πρόβλημα που υπάρχει στη Θεσσαλία, ο υπουργός ανέφερε ότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους φορείς, αλλά και το επιστημονικό προσωπικό είναι σε θέση να λύσει το πρόβλημα, ενώ γίνονται και τεχνικά έργα που πρόκειται να ολοκληρωθούν σύντομα.

Τέλος, ο κ. Λαλιώτης ανέφερε ότι η χώρα μας, ως μεσογειακή χώρα, τώρα με τις κλιματικές αλλαγές έχει ή μπορεί να έχει μεγαλύτερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά την επάρκεια των υδάτινων πόρων και γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει εθνικό σχέδιο δράσης.

Στη σύσκεψη πήραν επίσης μέρος ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης, οι υφυπουργοί ΠΕΧΩΔΕ Νάσος Αλευράς και Ηλίας Ευθυμιόπουλος, Εσωτερικών Κώστας Καϊσερλής, Γεωργίας Φώτης Χατζημιχάλης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες και διευθυντές οργανισμών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση