Κίνδυνος από το σύνδρομο της οικονομικής θέσης

Περίπου το 10% των επιβατών των αεροπορικών εταιριών κινδυνεύει από το σύνδρομο της οικονομικής θέσης που προκαλεί θρομβώσεις, λόγω ακινησίας, υποστηρίζουν Αυστραλοί επιστήμονες. Ήδη, όπως ανακοινώθηκε, βρέθηκε ένας τρόπος για να εξετάζονται οι επιβάτες και να διαπιστώνεται αν διατρέχουν κίνδυνο. Μόνο που το τεστ αυτό είναι ιδιαίτερα δαπανηρό (κοστίζει γύρω στα 350 δολάρια) και επιβαρύνει τους επιβάτες.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν μετά την απόφαση τριών θυμάτων του συνδρόμου της οικονομικής θέσης να καταθέσουν αγωγές κατά των αεροπορικών εταιριών KLM, Qantas και British Airways.

Σύμφωνα με τη νομική εταιρία της Μελβούρνης, που κατέθεσε τις αγωγές για λογαριασμό του Λόρι Γκίλοτ, 55 ετών, της Ναόμι Φόρσιθ, 20 ετών, και ενός άλλου ατόμου αυτή είναι η πρώτη μήνυση του είδους της που γίνεται σε βάρος αεροπορικών εταιριών και θα ακολουθήσουν και άλλες, ενώ η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί σε 18 μήνες.

Εκπρόσωπος της Qantas δήλωσε ότι “θα υπερασπιστεί τις θέσεις της” στο δικαστήριο. Στο μεταξύ ήδη οι αεροπορικές εταιρίες προβάλλουν ταινίες μικρού μήκους, πριν ξεκινήσει κάθε πτήση, με οδηγίες και ασκήσεις για να αποφύγουν οι επιβάτες τις συνέπειες του συνδρόμου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση