Το κάπνισμα ωφελεί…τον κρατικό προϋπολογισμό

Το κάπνισμα μπορεί να βλάπτει σοβαρά την υγεία αλλά δίνει …ανάσες ζωής στην οικονομία, σύμφωνα με έκθεση της καπνοβιομηχανίας Philip Morris, προς την κυβέρνηση της Τσεχίας, εξοικονομώντας χρήματα από τις συντάξεις και την περίθαλψη που θα έδινε στους καπνιστές που δυστυχώς είχαν άσχημη κατάληξη από την συγκεκριμένη εξάρτηση.

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από τις αντικαπνιστικές οργανώσεις, ενώ από την εκπρόσωπο της εκστρατείας της Τσεχίας για τη Δημόσια Υγεία κ. Εύα Κραλίκοβα ανακοινώθηκε ότι ‘Με αυτή τη λογική η καλυτερη σύσταση προς τις κυβερνήσεις θα ήταν να θανατώνονται όλοι οι άνθρωποι την ημέρα της συνταξιοδότησης’.

Στην έκθεση τονίζεται ότι η Τσεχία, η κρατική καπνοβιομηχανία της οποίας ελέγχεται από τη Philip Morris, εξοικονόμησε το ποσό των 247 εκατομμυρίων δολαρίων από το θάνατο καπνιστών, το 1997.

Η εταιρία Philip Morris απασχολεί 178.000 άτομα σε περισσότερες από 150 χώρες και αποτελεί τη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στον κόσμο. Στη Δημοκρατία της Τσεχίας παράγει το 80% των τσιγάρων της χώρας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση