ΣτΕ: Προσωρινή αναστολή απόλυσης για δύο πανεπιστημιακούς

Η προεδρεύουσα του θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Αθανασία Τσαμπάση, εξέδωσε προσωρινές διαταγές, με τις οποίες αναστέλλονται οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, με τις οποίες απομακρύνθηκαν από το εν λόγω νοσοκομείο ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντής της πανεπιστημιακής καρδιοχειρουργικής κλινικής κ. Παν. Σπανός και ο επίσης καθηγητής του ίδιου πανεπιστημίου (ΑΠΘ) και διευθυντής της πανεπιστημιακής Α΄ Παθολογικής κλινικής κ. Αχ. Τουρκαντώνης.

Οι εν λόγω δύο γιατροί παύθηκαν από το νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας, καθώς πλέον της θέσης που κατέχουν στο ΑΠΘ, είναι διευθυντές νοσοκομείου του ΕΣΥ, ενώ παράλληλα συνεργάζονται με ιδιωτικά κέντρα υγείας της Θεσσαλονίκης.

Οι απολύσεις έγιναν σε εφαρμογή σχετικού νόμου του υπουργού Υγείας κ. Αλ. Παπαδόπουλου και κατόπιν αποφάσεων του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας και αποφάσεων του Δ.Σ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Συνολικά από την περιφέρεια της Θεσσαλονίκης απολύθηκαν 14 πανεπιστημιακοί γιατροί, που είχαν ανάλογες θέσεις.

Οι προσφεύγοντες, στις αιτήσεις τους υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις με τις οποίες παύθηκαν από το εν λόγω νοσοκομείο είναι αντισυνταγματικές, παράνομες, άκυρες και θα τους επιφέρουν ανεπανόρθωτη βλάβη.

Οι προσωρινές διαταγές του ΣτΕ ισχύουν μέχρι την έκδοση αποφάσεων επί των αιτήσεων αναστολών που έχουν καταθέσει οι προσφεύγοντες δύο γιατροί.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση