Ανέτοιμα τα γυμναστήρια για έκτακτα περιστατικά

Τα γυμναστήρια δεν πληρούν τους κανονισμούς για την ασφάλεια των ατόμων με καρδιακά προβλήματα που τυχών γυμνάζονται σε αυτά, καθώς είναι ανέτοιμα να αντιμετωπίσουν κάποιο έκτακτο περιστατικό, σύμφωνα με έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο της Μασσαχουσέτης στις ΗΠΑ και δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Chest.

Τα αποτελέσματα αυτά είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, λαμβάνοντας υπόψη ότι ολοένα και περισσότερα άτομα πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλά εκ των οποίων είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 35 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, μελετήθηκαν 65 γυμναστήρια από την πολιτεία του Οχάιο, με συνολικό αριθμό μελών που ξεπερνούσε τα 110.000 άτομα.

Ειδικά προγράμματα για μέλη μεγαλύτερης ηλικίας ή για μέλη με καρδιακά προβλήματα προσφέρονταν μόνο στο 52% των γυμναστηρίων που εξετάστηκαν.

Περισσότερο από το ένα τέταρτο των γυμναστηρίων (28%) δε ζητούσε ιατρικές εξετάσεις για την εγγραφή μελών προκειμένου να αναγνωριστούν συμπτώματα ή ιστορικό καρδιακών παθήσεων, παρόλο που στο 17% των γυμναστηρίων αυτών είχαν συμβεί ένα ή και περισσότερα έκτακτα περιστατικά που περιλάμβαναν έμφραγμα ή και θάνατο, μέσα στην τελευταία πενταετία.

Επιπλέον σε ποσοστό που ξεπερνά το 50% τα γυμναστήρια δεν είχαν κανένα σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, σύμφωνα με τον εθνικό κανονισμό που ισχύει.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση