Πρωτότυπες αντισυλληπτικές μέθοδοι από τους Βρετανούς εφήβους

Με το να κλείνει κανείς τα μάτια του την ώρα που κάνει έρωτα, πίνοντας ένα ποτήρι γάλα ή πηδώντας στον αέρα μετά από την πράξη εξασφαλίζει ότι δεν θα μείνει μια κοπέλα έγκυος, σύμφωνα με όσα πιστεύουν οι Βρετανοί έφηβοι, όπως αποκαλύπτει έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Doctor.

Η έρευνα βασίζεται σε ένα ερωτηματολόγιο που στάλθηκε σε 2,200 γιατρούς, προκειμένου να συγκεντρώσουν τις πεποιθήσεις και τα …γιατροσόφια για την αντισύλληψη των νεαρών ασθενών τους.

Σύμφωνα με τα τρία τέταρτα των γιατρών που συμμετείχαν στην έρευνα, η άγνοια που αποκαλύπτουν οι απαντήσεις των εφήβων, εξηγεί τον αυξημένο αριθμό σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες που παρατηρούνται στους εφήβους στη Βρετανία, ο οποίος είναι ο υψηλότερος σε όλον τον Δυτικό Κόσμο.

Πολλοί από τους γιατρούς υπογραμμίζουν ότι οι νέοι συχνά νοιώθουν ενόχληση να τους ζητήσουν κάποια συμβουλή γύρω από την αντισύλληψη.

Κατά το 1999 περίπου 100,000 μωρά ήλθαν στον κόσμο από μητέρες μικρότερες των 20 ετών, ενώ 6,000 μωρά εξ αυτών γεννήθηκαν από μητέρες κάτω των 16 και 2,271 από μητέρες κάτω των 14 ετών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση