Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το περιβάλλον

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τις κατευθύνσεις του νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις κλιματικές αλλαγές και τη μείωση των εκπομπών των αερίων-κυρίως του διοξειδίου του άνθρακα- που προκαλούν το φαινόμενου του θερμοκηπίου, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κ. Λαλιώτη.

Οπως ξήγησε ο κ. υπουργός αφ΄ενός κρίθηκε ο απολογισμός της τελευταίας πενταετίας για τη μείωση της εκπομπής των επιζήμιων αερίων, καθώς η χώρα μας έχει αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και αφετέρου εγκρίθηκε ο προγραμματισμός της προσεχούς 10ετίας ώστε να μην αποκλίνουμε από τους προκαθορισμένους στόχους.

Ταυτόχρονα, η συζήτηση αυτή πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη στιγμή, λίγο πριν από τη σύνοδο για τις κλιματικές αλλαγές που θα αρχίσει την προσεχή εβδομάδα στη Βόννη και θα διαρκέσει ένα 15νθήμερο, κατά την οποία, όπως εξήγησε και ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ηλίας Ευθυμιόπουλος, αναμένεται ότι θα δοθεί μάχη για τα συμφωνηθέντα στο Πρωτόκολλο του Κιότο του 1997, μετά από την «αλλαγή φρουράς› στις ΗΠΑ και την άρνηση της κυβέρνησης Μπους να ευθυγραμμιστεί με αυτό.

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου αφορά ιδιαίτερα τη χώρα μας, καθώς ως μεσογειακή, πλήττεται άμεσα από τις επιπτώσεις του, δηλαδή την υπερθέρμανση του πλανήτη, που γίνεται αιτία για τις πλημμύρες, την ξηρασία, τη λειψυδρία και πολλά άλλα “νέα δεινά” πλέον για τους πληθυσμούς, που απαιτούν λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση