3.500 έλεγχοι ντόπινγκ θα γίνουν στη διάρκεια των Ολυμπιακών του 2004

Περισσότεροι από 3.500 έλεγχοι ντόπινγκ θα γίνουν στο Κέντρο Ντόπινγκ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας για τη φαρμακοδιέγερση που υπογράφηκε σήμερα από τον υφυπουργό Πολιτισμού Γιώργο Φλωρίδη και την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “Αθήνα 2004” Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Η κ. Δασκαλάκη αναφερόμενη στη σημασία και το περιεχόμενό του Μνημονίου ανέφερε ότι το θέμα της φαρμακοδιέγερσης, είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το αθλητικό κίνημα .

Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής “Αθήνα 2004” έδωσε στη συνέχεια ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία για τους ελέγχους που θα γίνουν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Στο Κέντρο Ντόπινγκ θα διενεργηθούν 4.200 έλεγχοι ούρων και αίματος, 3.500 κατά τους Ολυμπιακούς και 650 κατά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που σημαίνει δυνατότητα ανάλυσης 180 δειγμάτων την ημέρα.

Τα αρνητικά αποτελέσματα θα δίδονται σε 24 ώρες, ενώ τα θετικά σε 36. Η Αθήνα 2004 έχει την ευθύνη και την υποχρέωση για την πρέπουσα δειγματοληψία και ασφαλή μεταφορά των δειγμάτων στο εργαστήριο ντόπινγκ του ΟΑΚΑ, για τον εμπλουτισμό και την ανανέωση του εργαστηρίου με σύγχρονα όργανα ανάλυσης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση