Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι γιατροί του ΙΚΑ

Ανέστειλαν οι γιατροί του ΙΚΑ Αθήνας και Πειραιά τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματίσει για την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τη συνάντησή τους με το διοικητή του Ιδρύματος Μιλτιάδη Νεκτάριο ενώπιον του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για διευθέτηση των αιτημάτων των γιατρών του ΙΚΑ κατά την κρίσιμη συνάντηση της ερχόμενης Παρασκευής με τον υπουργό Υγείας κ. Αλέκο Παπαδόπουλο και τον υπουργό Εργασίας κ. Τάσο Γιαννίτση.

Στη σημερινή προσφυγή στον ΟΜΕΔ επικράτησε κλίμα “αμοιβαίων υποχωρήσεων” όπου η διοίκηση του ΙΚΑ απέσυρε τις απειλές διώξεων των απεργών γιατρών του Ιδρύματος στην Αθήνα και τον Πειραιά, ενώ ο Σύλλογος των Γιατρών δεσμεύτηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε προειδοποιητικές απεργίες την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Δευτέρα προσφεύγει στον ΟΜΕΔ και ο Πανελλήνιος Σύλλογος των Γιατρών του ΙΚΑ και αναμένεται η ίδια διευθέτηση να πραγματοποιηθεί και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι την ερχόμενη Παρασκευή κατά τη συνάντηση των γιατρών με τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας η κυβέρνηση θα προσέλθει με θετική στάση απέναντι στα αιτήματα των γιατρών που αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο κύριο ζήτημα που τους απασχολεί και είναι το εργασιακό καθεστώς των συμβασιούχων γιατρών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση