Κορίτσια με αρσενικό μυαλό

Ο εγκέφαλος των κοριτσιών, που κυοφορούνται μαζί με το δίδυμο αδελφό τους, φαίνεται ότι αναπτύσσεται με τρόπο όμοιο με αυτόν που αναπτύσσεται ο εγκέφαλος ενός αγοριού, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιου της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό New Scientist.

Οι άντρες, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα όταν πρόκειται να ακούσουν και να αναγνωρίσουν λέξεις, χρησιμοποιούν το ένα ημισφαίριο του εγκεφάλου τους, (αυτό που είναι στην αντίθετη πλευρά του αυτιού που ακούει), ενώ οι γυναίκες, αντίθετα, χρησιμοποιούν και τα δύο.

Στην έρευνα, που πραγματοποίησαν οι Ολλανδοί επιστήμονες, συμμετείχαν 67 κορίτσια με δίδυμο αδελφό και 54 κορίτσια με δίδυμη αδελφή, η οποία όμως δεν ήταν μονοωγενής. Κατά τη διάρκεια των τεστ, τα παιδιά άκουγαν αριθμούς και από τα δύο αυτιά.

Επειτα τους ζητήθηκε να αναφέρουν τους αριθμούς που θυμόντουσαν. Οπως διαπιστώθηκε, τα κορίτσια που είχαν δίδυμη αδελφή, χρησιμοποίησαν και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου τους, ενώ αυτά που είχαν δίδυμο αδελφό μόνο το ένα.

Η διαφορά αυτή στην εγκεφαλική λειτουργία πιθανότατα οφείλεται σύμφωνα με τους ερευνητές στο ότι τα κορίτσια με δίδυμο αδελφό εκτίθονται σε υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης κατά την διάρκεια της κύησης, λόγω της παρουσίας του αδελφού τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση