178 τα κρούσματα της νόσου των λεγεωνάριων στην Ισπανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων ατόμων που προσεβλήθησαν από τη νόσο των λεγεωνάριων έχει διπλασιαστεί στη νοτιανατολική Ισπανία φτάνοντας τα 178, ενώ οι επιθεωρητές του περιφερειακού υπουργείου Υγείας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το βακτήριο της νόσου σε τέσσερις ουρανοξύστες, στο κέντρο της πόλης Μούρθια.

Ο περιφερειακός υπουργός Υγείας, Φρανσίσκο Μαρκές ανακοίνωσε ότι έχουν εντοπιστεί 178 περιπτώσεις της νόσου των λεγεωνάριων μεταξύ των 470 περιπτώσεων με συμπτώματα πνευμονίας που παρουσίασαν πολίτες, το 80% των οποίων είναι άνδρες.

Η τοπική κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται, αφού μετά από συστηματικές εξετάσεις του πόσιμου ύδατος διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει το μικρόβιο της νόσου στο νερό.

Η νόσος των λεγεωνάριων περιγράφηκε για πρώτη φορά πριν μερικές δεκαετίες στις ΗΠΑ με την εμφάνιση μαζικών κρουσμάτων πνευμονίας σε ένα ξενοδοχείο. Τότε ανιχνεύθηκε το μικρόβιο λεγιονέλλα το οποίο είχε μολύνει τα κλιματιστικά μηχανήματα.

Η κλινική εικόνα της πνευμονίας από λεγιονέλλα χαρακτηρίζεται από αδιαθεσία, πονοκεφάλους, επίμονο ξηρό βήχα που στην συνέχεια γίνεται παραγωγικός ( με πτύελα) και άλγος στο θώρακα. Η πνευμονία μπορεί να επιπλακεί με πνευμονικό απόστημα, εμπύημα, υπόταση, νεφρική και αναπνευστική ανεπάρκεια και θάνατο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση