Η αντισύλληψη στο χέρι του άνδρα

Χάπι αντισύλληψης για άνδρες, το οποίο θα εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα του χεριού (απαλλάσσοντας το χρήστη από το άγχος της καθημερινής λήψης), η δράση του οποίου θα διαρκεί τρία χρόνια, βρίσκεται υπό παρασκευή στην Μεγάλη Βρετανία και παρασκευάζεται από την εταιρεία Organon.

Οι δοκιμές του έχουν ήδη ξεκινήσει στην Αγγλία, με τη συμμετοχή 40 ανδρών ηλικίας από 18-45. Εκτός από την Αγγλία, η νέα αυτή μέθοδος ήδη δοκιμάζεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Τα αποτελέσματα αναμένονται στα τέλη του επόμενου χρόνου και η παρασκευάστρια εταιρία, ευελπιστεί να κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το 2005.

Το εμφύτευμα θα απελευθερώνει μια μορφή της ορμόνης προγεστερόνη, η οποία χρησιμοποιείται για τη μείωση παραγωγής σπέρματος. Η συγκεκριμένη ορμόνη χρησιμοποιείται ήδη σε δοκιμές και σε μορφή χαπιού.

Τόσο στην περίπτωση του εμφυτεύματος, όσο και με το χάπι, οι άνδρες θα πρέπει να κάνουν ενέσεις τεστοστερόνης κάθε 4-6 εβδομάδες, για να διατηρήσουν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα.

Ο υπεύθυνος της έρευνας, Δρ. Fred Wu, του Βασιλικού Νοσοκομείου του Μάντσεστερ, δηλώνει πως τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι θετικά χωρίς να παρατηρούνται κάποιες σοβαρές παρενέργειες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Organon, κ. Driek Vergouwen, είπε ότι οι τελευταίες έρευνες έγιναν μέσα στην προσπάθεια της εταιρίας να βρει αντισυλληπτικές μεθόδους για γυναίκες και για άνδρες. Συμπληρώνει επίσης, “Τα ζευγάρια θα έχουν στο μέλλον τη δυνατότητα να διαλέξουν τον τρόπο αντισύλληψης που τους ταιριάζει”.

Οι ειδικοί τέλος υπενθυμίζουν, ότι παρά τη χρήση αντισυλληπτικών μεθόδων, η χρήση προφυλακτικού είναι σε πολλές περιπτώσεις απαραίτητη για την προφύλαξη από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση