Δικαστήριο δικαίωσε καπνοβιομηχανία στις ΗΠΑ

To ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νοτίου Καρολίνας αθώωσε την καπνοβιομηχανία Φίλιπ Μόρις από τις ευθύνες της για το θάνατο καπνίστριας από καρκίνο του πνεύμονα το 1987, μετά από αγωγή που είχε κάνει ο σύζυγος της κ. Ντόναλντ ΛαΜπέλ.

Ο δικαστής Πάτρικ Ντιούφι δικαιολόγησε την απόφασή του με το επιχείρημα ότι “δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ένα προϊόν είναι ελαττωματικό επειδή εξ ορισμού είναι επικίνδυνο”.

Ο μηνυτής θα έπρεπε “να αποδείξει πως τα τσιγάρα που ενοχοποιούνται ώφειλαν να έχουν σχεδιασθεί και κατασκευασθεί για να είναι ασφαλέστερα. Εάν δεν μπορεί να αποδειχθεί πως ένα προϊόν μπορεί να είναι πιό ασφαλές, τότε θα πρέπει κατά συνέπεια να το θεωρήσουμε επικίνδυνο”, προσθέτει ο δικαστής.

Την ευαρέσκειά του για την απόφαση εξέφρασε κι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, Ουίλιαμ Ολεμάγιερ, που τόνισε πως “είναι σαφές ότι τα τσιγάρα είναι εξ ορισμού επικίνδυνα προϊόντα, όμως το γεγονός τούτο δε δίνει το δικαίωμα σε εκείνους που κάνουν την επιλογή να καπνίσουν, εν πλήρει γνώσει των συνεπειών, να διεκδικήσουν και αποζημιώσεις”.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση