Jogging για γερά οστά

Το χαλαρό τρέξιμο και το jogging στο πάρκο της γειτονιάς φαίνεται ότι συμβάλλει στο να διατηρούνται τα οστά γερά και υγιή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού American Journal of Public Health. Στην έρευνα αυτή ο Δρ Mussolino και οι συνεργάτες του στο Center for Disease Control and Prevention, εξέτασαν 4.000 άνδρες, από τους οποίους οι 900 δήλωσαν ότι έκαναν jogging τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ενώ οι υπόλοιποι όχι.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι έτρεχαν, είχαν την τάση να είναι μη-καπνιστές, να έχουν λιγότερα προβλήματα υγείας, καλύτερη φυσική κατάσταση και να είναι πιο αδύνατοι, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

Επιπλέον η συγκέντρωση μεταλλικών στοιχείων σε αυτούς που έκαναν jogging ήταν 5% υψηλότερη, ενώ αυξημένη κατά 8%. ήταν και η γενική οστική πυκνότητα.

Σύμφωνα με τον Δρ Mussolino, τα ευρήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά για τη δημόσια υγεία, μια και η μειωμένη πυκνότητα των οστών σε μεταλλικά στοιχεία είναι παράγοντας που προδιαθέτει για κατάγματα στο ισχίο, φαινόμενο πολύ συχνό στην οστεοπόρωση.

Αν και στην έρευνα αυτή εξετάστηκαν μόνο άνδρες, οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα ίδια αποτελέσματα ισχύουν και στις γυναίκες. Ακόμα και η μία φορά jogging το μήνα είναι αρκετή για αυξηθεί η οστική πυκνότητα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση