Στα δικαστήρια καταφεύγουν οι Πανεπιστημιακοί γιατροί

Στα δικαστήρια θα καταφύγουν οι Πανεπιστημιακοί γιατροί προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους με το υπουργείο Υγείας, μετά την απόφαση του Α΄ΠΕΣΥ της Κεντρικής Μακεδονίας να απομακρύνει 14 συναδέλφους τους επειδή συνεργάζονταν με ιδιωτική κλινική. Ανάλογες αποφάσεις εντωμεταξύ αναμένονται να ληφθούν εντός της εβδομάδος και για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς των Αθηνών.

Οι αποπεμφθέντες γιατροί θα καταθέσουν προσφυγές κατά της απόφασης, με το σκεπτικό ότι ως Πανεπιστημιακοί υπόκεινται στην νομοθεσία για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και συνεπώς η απόφαση του ΠΕΣΥ είναι παράνομη.

Τον σκεπτικισμό του στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Α’ Περιφερειακού ΕΣΥ που αφορά στην απομάκρυνση 14 καθηγητών του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ από τις πανεπιστημιακές κλινικές που λειτουργούν στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, εκφράζει και με δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ Ιατρικής του ΑΠΘ, καθηγητής νευρολογίας Φώτης Φωτίου.

‘Περιμένουμε να πάρουμε στα χέρια μας τα πρακτικά της απόφασης, να μελετήσουμε το σκεπτικό της παραπομπής και να συμβουλευτούμε στη συνέχεια το νομικό μας σύμβουλο’ σημείωσε ο κ. Φωτίου. Εξέφρασε ωστόσο την απορία του για την απομάκρυνση των 14 συναδέλφων του καθώς, όπως δηλώνει, ‘βασίστηκε μόνο στην βούλησή τους, που διατυπώθηκε με έγγραφη υπεύθυνη δήλωση, να διατηρήσουν το δικαίωμα να ασκούν ιδιωτικό έργο’.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση