Ψιθυρίστε γλυκόλογα στο αριστερό αυτί

Τα γλυκόλογα αποτελούν μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες των ζευγαριών, σύμφωνα όμως με τους επιστήμονες αποκτούν μεγαλύτερη αξία και εντυπώνονται καλύτερα σε αυτόν που τα ακούει, όταν ψιθυρίζονται στο αριστερό αυτί.

Ερευνα, που πραγματοποιήθηκε από ψυχολόγους του Sam Houston State University στο Τέξας, έδειξε ότι οι άνθρωποι τείνουν να θυμούνται περισσότερο λέξεις αγάπης και έρωτα όταν τις ακούν από το αριστερό αυτί.

Αντίθετα όταν τα γλυκόλογα, ψιθυρίζονται στο δεξί αυτί, ξεχνιούνται πιο εύκολα και δεν λαμβάνονται με την ίδια βαρύτητα από τον παραλήπτη.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι το αριστερό αυτί ελέγχεται από την δεξιά πλευρά του εγκεφάλου, η οποία ευθύνεται για τις συναισθηματικές διαδικασίες.

Σε πείραμα που έγινε, 62 άτομα άκουσαν μια λίστα διαφόρων λέξεων που αφορούσαν κυρίως συναισθήματα. Μετά την άσκηση, τους ζητήθηκε να αναφέρουν αυτά που άκουσαν.

Οι επιστήμονες εντόπισαν ότι οι συμμετέχοντες θυμόντουσαν καλύτερα τις λέξεις που αφορούσαν τα συναισθήματα και τις άκουσαν από το αριστερό αυτί, και μάλιστα. Αντιθέτως, η μνημονική τους ικανότητα δεν ήταν τόσο έντονη σε λέξεις που άκουσαν από το δεξί αυτί.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση