Αύξηση των περιστατικών καρκίνου στην Κύπρο

Αυξάνονται τα περιστατικά καρκίνου στην Κύπρο, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία τουλάχιστον δύο χιλιάδες νέα κρούσματα παρουσιάζονται κάθε χρόνο, με ποιο συχνή μορφή της νόσου τον καρκίνο του δέρματος , ενώ οι πιο επικίνδυνοι είναι ο καρκίνος του μαστού, του πνεύμονα και του εντέρου.

Οι ασθενείς καταφεύγουν για θεραπεία είτε στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου είτε στο Ακτινοθεραπευτικό Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2000 κατέφυγαν για θεραπεία στο Νοσοκομείο Λευκωσίας 730 νέοι ασθενείς με ποικίλες μορφές καρκίνου. Κατά την διάρκεια του χρόνου επισκέφθηκαν το δημόσιο τομέα 14.607 καρκινοπαθείς, ενώ έγιναν 844 εισαγωγές.

Στο Ακτινοθεραπευτικό Ογκολογικό Τμήμα διενεργήθηκαν 9.284 ακτινοθεραπείες, 6359 κοβαλτιοθεραπείες για όλους τους ασθενείς και 2.925επιφανειακές ακτινοθεραπείες για δερματικούς ή για επιφανειακούς καρκίνους. Χημειοθεραπείες διενεργήθηκαν 3410.

Στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο να σημειωθεί ότι διαθέτει πολύ περισσότερο προσωπικό, έχουν καταφύγει για θεραπεία κατά το 2000, 985 νέοι ασθενείς, ενώ επισκέφθηκαν το χώρο 11.400 καρκινοπαθείς. Στο Κέντρο το οποίο διαθέτει 30 κλίνες έγιναν 1543 εισαγωγές, διενεργήθηκαν 4302 χημειοθεραπείες, καθώς και άλλες 11.124 ακτινοθεραπείες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση