Τις ώριμες και ελκυστικές γυναίκες προτιμούν οι άντρες

Η πλειοψηφία των αντρών προτιμά μια ώριμη και ελκυστική γυναίκα, παρά μία νεότερη και λιγότερο εμφανίσιμη, σύμφωνα με έρευνα του ψυχολόγου Dr.George Fieldman, που φαίνεται να αμφισβητεί την άποψη ότι οι άντρες προτιμούν τις μικρότερες σε ηλικία γυναίκες.

Στα περισσότερα είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου, το αντρικό φύλο δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην ποσότητα παρά στην ποιότητα, γιατί ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την διαιώνιση του είδους και την απόκτηση απογόνων. Αντίθετα, οι γυναίκες προτιμούν μια πιο ποιοτική σχέση ζωής.

Οι ερευνητές παρουσίασαν, σε 200 άντρες ηλικίας περίπου 30 ετών, φωτογραφίες από διαφορετικούς τύπους γυναικών και ύστερα τους ζητήθηκε να επιλέξουν την πιο ελκυστική κατά την γνώμη τους. Η πλειοψηφία των αντρών επέλεξε την πιο όμορφη, ανεξάρτητα από την ηλικία της, ακόμα και όταν μπορούσαν να διαλέξουν κάποιες πολύ νεότερες.

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Fieldman, οι άντρες θα επέλεγαν για σύντροφό τους μια ώριμη αλλά πολύ όμορφη γυναίκα, γιατί πιστεύουν ότι τα παιδιά τους θα είναι πιο ελκυστικά και πιο ικανά να πετύχουν στην ζωή τους.

Η ηλικία λοιπόν δεν φαίνεται να αποτελεί το σημαντικότερο κριτήριο για τους άντρες. Φαίνεται πως η ομορφιά παίζει τον καθοριστικό ρόλο και ταυτόχρονα ανεβάζει την αυτοπεποίθηση των γυναικών μεγαλύτερης ηλικίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση