Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα από το πρόγραμμα e- ppocratis

Με επιτυχία έληξε το τετράμηνο πιλοτικό πρόγραμμα της τηλε-ιατρικής υπηρεσίας e-ppokratis, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 101 ασθενείς, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της εταιρίας Open TEC. Στο πιλοτικό πρόγραμμα συμμετείχαν γιατροί όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, νευρολόγοι, ψυχίατροι, παθολόγοι, καρδιολόγοι, καθώς και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Ως σημεία εξέτασης επιλέχθηκαν απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές, όπου οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα ιατρικής φροντίδας, όπως η Πορταριά Πηλίου, μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα, και τουριστικά μέρη, όπου τα περιστατικά υγείας πολλαπλασιάζονται κατά τους θερινούς μήνες όπως το Ηράκλειο Κρήτης.

Ο βαθμός αποδοχής της υπηρεσίας τόσο από τους συμβαλλόμενους γιατρούς όσο και από τους ασθενείς τους ήταν μεγάλος και παρατηρήθηκε έντονο ενδιαφέρον στην καθημερινή λειτουργία του συστήματος.

Σκοπός του πιλοτικού προγράμματος ήταν ο έλεγχος της σωστής λειτουργίας της υπηρεσίας e-ppokratis μέσα από τις πραγματικές συνθήκες εργασίας. Ελέγχθηκε δηλαδή η κύρια βάση της υπηρεσίας, το Κέντρο Εποπτείας και ’μεσης Επέμβασης (ΚΕΚΑΕ), και παράλληλα εξετάσθηκε η λειτουργία της κατανομής των μετρήσεων και αντίστοιχα η ενεργοποίηση των καταστάσεων συναγερμού.

Κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος έγινε έλεγχος της σωστής λειτουργίας των τηλεμετρικών συσκευών, σύμφωνα με τις διαφορετικές ανάγκες των ασθενών υπό παρακολούθηση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση