Μέτρα για την αιμοδοσία στις ΗΠΑ λόγο της νόσου των τρελών αγελάδων

Δε θα γίνεται δεκτό στις Ηνωμένες Πολιτείες, αίμα από δότη ο οποίος έχει μείνει τρεις ή περισσότερους μήνες στη Μεγάλη Βρετανία, ή πέντε χρόνια σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο διάστημα 1980-1990, σύμφωνα με σύσταση του US Food and Drug Administration (FDA), προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος μόλυνσης από τη νόσο των τρελών αγελάδων.

Αν και δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι η νόσος των τρελών αγελάδων μεταδίδεται με το αίμα, το FDA, προτείνει να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, όσο πιο σύντομα γίνεται, προκειμένου να προστατευθούν τα αποθέματα αίματος της χώρας από τη νόσο.

Οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι το μέτρο να μπει σε εφαρμογή θα έχει στρατολογηθεί ικανός αριθμός αιμοδοτών και έτσι θα αναπληρωθούν τα χαμένα αποθέματα αίματος.

Οι γιατροί πάντως της Νέας Υόρκης, προειδοποιούν πως θα υπάρξει σοβαρό έλλειμμα στις τράπεζες αίματος, καθώς τα περισσότερα νοσοκομεία της πόλης καλύπτουν το ένα τέταρτο των αναγκών τους με εισαγωγή από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση