Μην έχετε ενοχές για τις ερωτικές φαντασιώσεις σας

Οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες έχουν ερωτικές φαντασιώσεις που αφορούν είτε το σύντροφό τους, είτε πιο συχνά κάποιο άλλο πρόσωπο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό ‘The Journal of Sex Research’.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το 87% των συμμετεχόντων, που όλοι είχαν ήδη ερωτική σχέση, δήλωσαν πως είχαν τέτοιου είδους φαντασίωση τους τελευταίους δύο μήνες. Από το ποσοστό αυτό το 98% είναι άνδρες και το 80% γυναίκες.

Ο υπεύθυνος της έρευνας, Δρ. Thomas V. Hicks, του πανεπιστημίου του Vermont, ισχυρίζεται πως τα άτομα στις φαντασιώσεις τους δεν περιλαμβάνουν τους συντρόφους τους αλλά άτομα με τα οποία θα ήθελαν να έχουν ερωτική σχέση, άσχετα με το γεγονός ότι τελικά μένουν πιστοί σε αυτούς.

Για τις ανάγκες της έρευνας ο Dr.Hicks με τον συνεργάτη του Dr. Harold Leitenberg, εξέτασαν 349 φοιτητές και υπαλλήλους, ηλικίας από 18-70 ετών, με σκοπό να μάθουν πόσο συχνά τα άτομα που έχουν ερωτικό σύντροφο φαντασιώνονται κάποιον άλλο.

Στο ερώτημα, αν οι ερωτικές φαντασιώσεις αυξάνουν την πιθανότητα της απάτης, ο Dr.Hicks πιστεύει ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο, αν και όσοι ομολόγησαν ότι είχαν απατήσει τους συντρόφους τους, είχαν μεγαλύτερο ποσοστό φαντασιώσεων σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Το 48% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρούσε λάθος να έχει κανείς ερωτικές φαντασιώσεις ακόμα και όταν δεν απατά τον σύντροφο του.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση