Ιοί εναντίων λοιμώξεων

Μικροσκοπικοί ιοί ρίχνονται στη μάχη εναντίον λοιμώξεων από βακτήρια, σύμφωνα με έρευνα από το Texas Agricultural Experiment Station. Οι επιστήμονες έχουν ήδη ανακαλύψει έναν ιό, ο οποίος μπορεί να καταστρέψει το Ε.coli bacterium, βακτήριο υπεύθυνο για σοβαρές μορφές τροφικής δηλητηρίασης. Επιπλέον οι ειδικοί εργάζονται πάνω και σε άλλους ιούς, οι οποίοι έχουν την δύναμη να σκοτώσουν βακτήρια που προκαλούν σοβαρές ασθένειες.

Οι ερευνητές ελπίζουν πως αυτή η προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων, ικανών να θεραπεύσουν ασθένειες όπως πνευμονία, χολέρα και την νόσο του Lyme.

Η παραγωγή νέων ειδών αντιβίωσης είναι απαραίτητη, αφού ένας μεγάλος αριθμός ασθενειών παρουσιάζει αντίσταση στα ήδη υπάρχοντα φάρμακα.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η πρωτεΐνη, που βρίσκεται μέσα σε έναν μικρό ιό που ονομάζεται Q-beta phage, κάνει την ίδια δουλειά στα κυτταρικά τοιχώματα του βακτηρίου όπως ακριβώς και η αντιβίωση.

Η πρωτεΐνη μπλοκάρει την ικανότητα των βακτηρίων να διαιρεθούν και τα οδηγεί στην αυτοκαταστροφή. Βασικά, αναγκάζει τα βακτήρια να αυτοκτονήσουν, καθώς διαιρούνται, μια και δε δημιουργούν καινούργιο κυτταρικό τοίχωμα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή η ανακάλυψη θα ανοίξει καινούργιους ορίζοντες στους ερευνητές και έναν καινούργιο τομέα έρευνας για τις φαρμακευτικές εταιρείες στον αγώνα για την καταπολέμηση πολλών βακτηρίων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση