Συνεχίζουν οι γιατροί του ΙΚΑ

Μέχρι τις 6 Ιουλίου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΙΚΑ, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενιαίου φορέα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλη, ορθοπαιδικό γιατρό του ΙΚΑ, μας ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται τόσο σημαντικές αλλαγές στο υγειονομικό σύστημα της χώρας, χωρίς διακομματική συναίνεση και τη σύμφωνη γνώμη των λειτουργών της υγείας, πράγμα που προϋποθέτει την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση για την διαμόρφωση του σχεδιασμού της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ο κ.Πατούλης πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόβλημα με την απορρόφηση των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ μια και προβλέπεται απορρόφηση μόνο για τους 3.000 μόνιμους γιατρούς, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό, ενώ ακόμη και γι αυτούς που προβλέπεται απορρόφηση η διοίκηση του ΠΕΣΥ (Περιφερειακό Σύστημα Υγείας) θα καθορίσει που θα πάνε σύμφωνα με τις ανάγκες της περιφέρειας στην οποία ανήκουν. Επεσήμανε ακόμη ότι πρέπει να εφαρμοστούν και στους γιατρούς του ΙΚΑ βαθμολογικά και μισθολογικά κλιμάκια.

Ο υπουργός Εργασίας κ.Γιαννίτσης αναφερόμενος σε δημοσιεύματα σχετικά με τον ενιαίο φορέα, έκανε λόγο για σενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και τις προθέσεις του υπουργού Εργασίας. Τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας, όπως τόνισε ο κ.Γιαννίτσης, βρίσκονται σε συνεννόηση για τη διαμόρφωση του πλαισίου συγκρότησης και λειτουργίας του φορέα και στη συνέχεια θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε τους γιατρούς του ΙΚΑ ότι δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί και τους κάλεσε να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις. Ο κ.Γιαννίτσης ανέφερε ότι αντιμετωπίζει θετικά τα αιτήματα των γιατρών του Ιδρύματος για τη μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους, καθώς και της εξομοίωσης των αποδοχών τους με τις αποδοχές των γιατρών των Κέντρων Υγείας, την εξέταση των οποίων ωστόσο παρέπεμψε στο μέλλον όταν θα αρχίσει η διαδικασία συγκρότησης του ενιαίου φορέα.

Η στάση του υπουργού Εργασίας απογοήτευσε τους εκπροσώπους των γιατρών του ΙΚΑ, καθώς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού του Ιδρύματος Λευτέρης Αθανασόπουλος, ο κ.Γιαννίτσης περιορίστηκε σε γενικόλογες τοποθετήσεις.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση