Ανοιχτή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα των προσφύγων και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, διοργανώνεται εικαστική και μουσική εκδήλωση, στην πλατεία Συντάγματος, την Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2001 και ώρα 7.00 μ.μ.

Με την εκδήλωση αυτή η Υπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Θέλει να μεταδώσει το μήνυμα της αλληλεγγύης, της επαφής και του σεβασμού απέναντι στους πρόσφυγες αλλά και της ανάγκης για την ένταξη και τη δυνατότητα θετικής προσφοράς τους στην κοινωνία.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Υπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, το Ιδρυμα Κοινωνικής Εργασίας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία.

Συμμετέχουν : Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Εθελοντική Εργασία Αθήνας, Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, Ελληνική Εθνική Επιτροπή για τη UNICEF, Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων και είναι ανοικτή για το κοινό.

Πρόγραμμα

19.00 – 19.15 ΄Εναρξη της εκδήλωσης
19.15 – 20.00 Παντομίμα και παιδικό θέατρο για παιδιά ελλήνων και προσφύγων
20.00 – 21.00 Κατασκευή φιγούρας θεάτρου σκιών
21.00 – 22.00 Παράσταση θεάτρου σκιών ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
22.00 – 22.30 Χοροί και μουσική Ασσυρίων
22.30 – 23.00 Παιδική χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου
23.00 – 24.00 Μουσικό συγκρότημα Κούρδων.

Παράλληλες εκδηλώσεις :

– Ζωγραφική έκθεση προσφύγων και επί τόπου ζωγραφική προσφύγων καλλιτεχνών
– Έκθεση γλυπτικής προσφύγων
– Προβολή βίντεο για τους πρόσφυγες
– Εκθεση φωτογραφίας στο χώρο του Μετρό Συντάγματος
– Κιόσκια με πληροφοριακό υλικό από οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των προσφύγων

Ειδικώς προσκεκλημένοι στην εκδήλωση είναι ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Ευσταθιάδης, ο Δήμαρχος των Αθηναίων κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος, ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Μάριος Καμχής, η Διευθύντρια του Κέντρου Πληροφοριών του ΟΗΕ, κ. Μαρία-Λουίζα Τσάβεζ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για τη UNICEF, κ. Λ. Κανελλόπουλος και ο καλλιτέχνης κ. Γιώργος Νταλάρας

Παρούσα θα είναι και η Αντιπρόσωπος της ΄Υπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, κυρία Φλορίντα Ρόχας Ροντρίγκεζ καθώς και πολλοί εκπρόσωποι των διοργανωτριών οργανώσεων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση